PUCH VERKSTAN ©
StartsidanSkicka Mail Till OssMobil Sidan
PuchVerkstan


Tändstift ??
Gör det nån egentlig skillnad vad man kör med för stift, nu får ni svaret svart på vitt. Vi testar ett flertal vanliga och en del dyrgripar. --Kommer snart--


Yamaha topp
Det finns inga toppar med bra squish band till puch, så vi åkte till japan och hämtade en yamaha topp med bra squish. Fram med kapmaskin och justera kylflänsarna så att de passar in under dakotans kyl kåpa. Kan detta vara något tro?


Lättad kylfläkt
Det sitter en hemsk fläkt på våra trimmade dakotor och stjäl effekt, finns det någor man kan göra utan tillgång till svarv och större verkstad för att öka effekten utan att riskera överhettning, kanske. Vi lättade en fläkt så mycket vi orkade och testade, i tabellen ser du skillnaden.
 
 
 
Testmoppen är en dakota från 1972 som fått en del grundläggande massage, Cylindern är borrad till 40mm men orginalförgasaren sitter fortfarande på. Portarna är matchade för orginal krök och föragasare, enligt följande: Insug. 161grader, Transfer. 106grader, Avgas. 151grader. Dessa "standard" värden kommer med tiden förvandlas till mycket värre saker.


Test Tid 1 Tid 2 Tid 3
Standard 12.355 12.360 12.540
Lättad kylfläkt 11.575 11.829 11.907
Yamaha topp 11.469 12.036 12.161
Vid senaste testet med toppen från en Yamaha Fs1, så blev tiderna bara sämre och sämre, något hade hänt, det fanns inte tid att kolla upp vad inför pressläggning av sidan så ni får dessa tider, tills vi kommit på vas som var felet, och självklart kommer vi med vettigare siffror till nästa gång.


Orginal fläkten är tung och kyler onödigt bra. Vi tog bort vartannat fläktblad samt hålborrade för att få ned vikten, ca 30gram lättare samt mycket mindre luftmotstånd gav oss en rappare motor.

Har du ett förslag till testmoppen?

Nu har du chansen att prova allt utan att behöva skruva sönder din egna moped. Bara att skicka ett mail till johan@puchverkstan.com. Enklare kan det inte bli.


Vi kommer att köra 100m på tid minst 10ggr vid varje försök och sedan ta fram de tre bästa tiderna vid varge test.